Ingredience:
- 500g žitné mouky
- 100g ovesných vloček
- 2 lžičky Himalájské soli
- 2 lžičky sušeného droždí ( 1/2 klasického droždí)
- 500ml vlažné vody
- 1 lžička třtinového cukru
- 100g semínek ( slunečnice, lněné semínko, dýně …)
Postup:
Připravte si hranatou formu ( biskupský chlebíček) a tu vymažte olivovým olejem.
Do mísy vložte mouku, vločky, sůl, droždí. Ve vlažné vodě rozpusťte třtinový cukr a vlejte do směsi. Vypracujeme těsto, které bude ze začátku lepkavé, pak ještě hněteme cca 5 minut až se odlepuje od stěn mísy. Nechte vyhynout cca 30 minut, po té do těsta zamíchejte semínka a vložte do vymazané formy, kde bude těsto ještě cca 15 minut kynout. Připravte si mezitím troubu na 200 stupňů. Před vložením můžete semínky ještě posypat nahoře. Pečeme 30-35 minut pak vyndáme z formy a ještě dopékáme do zlatova ze všech stran. Chléb je hotovy tehdy, když na nej poklepete a zní dutě a je křupavý ze všech stran. Nechte vychladnout. Přejeme dobrou chuť