JÁHELNÍK S OVOCEM

IMG_86502Ingredience:

- 300g jáhel

- 1 l rostlinného mléka

- kostičku másla

- 2 vejce

- sladidlo dle chuti

- ovoce

 

Postup:

Nejprve jáhly spaříme horkou vodou, jinak jsou hořké. Dáme do sítka, propláchneme studenou a pak dvakrát horkou vodou a nakonec ještě studenou. Dáme je jáhly do hrnce, zalijeme mlékem na mírném ohni vaříme do měkka až se z jáhel stane kaše. Až je kaše uvařená, vložíme máslo, sladidlo, promícháme a necháme vychladnout. pak přidáme žloutky a sníh z bílků. Vše smícháme. Pak si vezmeme zapékací misku, vymažeme máslem nebo kokosovým olejem. Dáme polovinu připravených jáhel, poklademe ovocem, dáme druhou vrstvu jáhel a zapečeme do zlatova v troubě na 180 stupňů. Necháme vychladnout a podáváme s lžící bílého jogurtu. Dobrou chuť

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení