Ingredience:
- 300g jáhel
- 1 l rostlinného mléka
- kostičku másla
- 2 vejce
- sladidlo dle chuti
- ovoce
Postup:
Nejprve jáhly spaříme horkou vodou, jinak jsou hořké. Dáme do sítka, propláchneme studenou a pak dvakrát horkou vodou a nakonec ještě studenou. Dáme je jáhly do hrnce, zalijeme mlékem na mírném ohni vaříme do měkka až se z jáhel stane kaše. Až je kaše uvařená, vložíme máslo, sladidlo, promícháme a necháme vychladnout. pak přidáme žloutky a sníh z bílků. Vše smícháme. Pak si vezmeme zapékací misku, vymažeme máslem nebo kokosovým olejem. Dáme polovinu připravených jáhel, poklademe ovocem, dáme druhou vrstvu jáhel a zapečeme do zlatova v troubě na 180 stupňů. Necháme vychladnout a podáváme s lžící bílého jogurtu. Dobrou chuť