JÁHELNÍK S OVOCEM

IMG_86502Ingredience:

- 300g jáhel

- 1 l rostlinného mléka

- kostičku másla

- 2 vejce

- sladidlo dle chuti

- ovoce

 

Postup:

Nejprve jáhly spaříme horkou vodou, jinak jsou hořké. Dáme do sítka, propláchneme studenou a pak dvakrát horkou vodou a nakonec ještě studenou. Dáme je jáhly do hrnce, zalijeme mlékem na mírném ohni vaříme do měkka až se z jáhel stane kaše. Až je kaše uvařená, vložíme máslo, sladidlo, promícháme a necháme vychladnout. pak přidáme žloutky a sníh z bílků. Vše smícháme. Pak si vezmeme zapékací misku, vymažeme máslem nebo kokosovým olejem. Dáme polovinu připravených jáhel, poklademe ovocem, dáme druhou vrstvu jáhel a zapečeme do zlatova v troubě na 180 stupňů. Necháme vychladnout a podáváme s lžící bílého jogurtu. Dobrou chuť

 

 

×

Splátková kalkulačka ESSOX