SEMÍNKOVÝ CHLÉB

 
 
IMG_8703
Ingredience: 
- 500g žitné mouky 
- 100g ovesných vloček 
- 2 lžičky Himalájské soli 
- 2 lžičky sušeného droždí ( 1/2 klasického droždí) 
- 500ml vlažné vody 
- 1 lžička třtinového cukru 
- 100g semínek ( slunečnice, lněné semínko, dýně …)
Postup:
Připravte si hranatou formu ( biskupský chlebíček) a tu vymažte olivovým olejem.
Do mísy vložte mouku, vločky, sůl, droždí. Ve vlažné vodě rozpusťte třtinový cukr a vlejte do směsi. Vypracujeme těsto, které bude ze začátku lepkavé, pak ještě hněteme cca 5 minut až se odlepuje od stěn mísy. Nechte vyhynout cca 30 minut, po té do těsta zamíchejte semínka a vložte do vymazané formy, kde bude těsto ještě cca 15 minut kynout. Připravte si mezitím troubu na  200 stupňů. Před vložením můžete semínky ještě posypat nahoře. Pečeme 30-35 minut pak vyndáme z formy a ještě dopékáme do zlatova ze všech stran. Chléb je hotovy tehdy, když na nej poklepete a zní dutě a je křupavý ze všech stran. Nechte vychladnout. Přejeme dobrou chuť 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení