Tiramisu jinak
Korpus:
- 1/3 hrnku másla (změklé)
- 3 velká vejce (při pokojové teplotě)
- 1/4 hrnku smetany (při pokojové teplotě)
- 2 lžíce erythritol nebo sladidla, které používate
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 a 1/2 hrnku mandlové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva bez lepku
- 1/8 lžička mořská sůl
- silná káva + Amaretto
- kakao na posypání
Mascarpone na dané množství:
- 250g mascarpone
- 2-3 vajíčka (podle velikosti)
- 1 lžíce erythritol nebo sladidla, které používáte
Předehřejte troubu 180C. Menší formu o rozměrech cca 32x25 cm vyložte pečícím papírem tak, aby byl papír i po stranách. Ve velké misce rozšlehejte sladidlo a máslo, dokud nebude načechrané. Rozšlehejte vejce, poté přidejte smetanu a vanilkový extrakt. Do směsi zašlehejte mandlovou mouku, prášek do pečiva a sůl. Těsto přeneste na vyloženou formu a špachtlí upravte povrch. Pečte 20 až 25 minut, dokud nebude pevný, zlatý a špejle nevyjde čistá.
Žloutky vyšlehejte se sladidlem do pěny, z bílků vyšleháme sníh.
Do žloutků přidáme Mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme sníh.
Korpus rozdělte na půl, do kávy nalijte Amaretto, a polejte korpus pořádně ať se vsákne káva s amarettem. Navrch posypte kakaem.
Necháme min 2 h zatuhnout v lednici.
Recept máme od @podzvonarkouzvonte, @casopis_vsechno_co_mam_rada