Špaldový mazanec

istockphoto-1311923537-19520X960
Špaldový mazanec 
Ingredience:
- 250g celozrnné špaldové mouky 
- 250g hladké špaldové mouky 
- 225l mléka ( rostlinné ) 
- 35g čerstvého droždí 
- 100g kvalitního másla 
- 100g třtinového cukru 
- 4 žloutky 
- 50g rozinek
- 50g blanšírovaných mandlí 
- špetka soli
- Lžíce citronové kůry 
- špetka muškátového květu 
 
Postup: 
Smícháme obě mouky a odebereme z ní 170 g do menší misky, tu budeme potřebovat má kvásek, přidáme do ni vlažné mléko a rozdrobené droždí. Smícháme dohromady do těstíčka a necháme 15 minut odpočívat - vzejde nám kvásek. Vezme si další mísu a v ni vyšleháme žloutky s třtinovým cukrem, tuto směs přidáme do mouky, která nám zbyla , přidáme sůl, citronovou kůru, špetku muškátového květu a vzešlý kvásek. Nejlépe je hníst těsto v robotu ( ušetří nám to práci) po chvíli přidáme rozinky. Hněteme do hladkého těsta. Necháme 60-90 minut kynout . Po vyhynutí uděláme dva až tři bochánky, které dáme na plech a necháme ještě 15 minut vyhynout. Pak pomažeme vejcem a posypeme mandlemi. Troubu máme předehřátou na 220 stupňů. Vložíme do trouby a na 220 stupňů pečeme 10 minut , pak teplotu snížíme na 160 stupňů a pečeme cca 30 minut. Necháme vychladnout a posypeme spokojena stevií. Dobrou chuť 
 
Recept od @h.a.n.i_c.k.a_

 

×

Splátková kalkulačka ESSOX