Hovězí s chilli a čokoládou

Hovězí s Chilli a čokoládou2
Hovězí s chilli a čokoládou
 
INGREDIENCE :
- olivového oleje
- jemně nakrájené anglické slaniny
- 1 najemno nakrájená cibule
- 1-2 nasekané stroužky česneku
- 2 čerstvé chilli papričky, zbavené semínek a nasekané
- 1,5 kg hovězího (nejlépe kližky)
- 600 ml vývaru
- 400 g sekaných konzervovaných rajčat
- 1 lžičku mletého chilli
- 1 lžičku cukru
- 1 větší svitek skořice
- 40 g rozdrobené čokolády na vaření nebo vysokoprocentní
- sůl a pepř na dochucení
 
POSTUP:
 
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 150 ˚C. Na pánvi osmahněte slaninu a cibuli na trochu oleji. Přidejte česnek i chilli papričky a pár minut opékejte. Směs odložte stranou. Maso nakrájejte na menší kostky. Po částech je ze všech stran opečte na pánvi, v níž jste smažili slaninu. Podle potřeby přidávejte olej. Když je maso hotové přidejte slaninu, osolte a opepřete ho. Přidejte rajčata, cukr a skořici. Na plotně uveďte vše do varu a poté kastrol přemístěte do trouby. Duste cca 2 hodiny, až bude maso krásně křehké. Vyjměte a do horkého jídla vmíchejte čokoládu. Podávejte s batáty, květákovou rýži nebo podle chuti.
 
Recept nám uvařila @podzvonarkouzvonte