Hovězí s chilli a čokoládou

Hovězí s Chilli a čokoládou2
Hovězí s chilli a čokoládou
 
INGREDIENCE :
- olivového oleje
- jemně nakrájené anglické slaniny
- 1 najemno nakrájená cibule
- 1-2 nasekané stroužky česneku
- 2 čerstvé chilli papričky, zbavené semínek a nasekané
- 1,5 kg hovězího (nejlépe kližky)
- 600 ml vývaru
- 400 g sekaných konzervovaných rajčat
- 1 lžičku mletého chilli
- 1 lžičku cukru
- 1 větší svitek skořice
- 40 g rozdrobené čokolády na vaření nebo vysokoprocentní
- sůl a pepř na dochucení
 
POSTUP:
 
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 150 ˚C. Na pánvi osmahněte slaninu a cibuli na trochu oleji. Přidejte česnek i chilli papričky a pár minut opékejte. Směs odložte stranou. Maso nakrájejte na menší kostky. Po částech je ze všech stran opečte na pánvi, v níž jste smažili slaninu. Podle potřeby přidávejte olej. Když je maso hotové přidejte slaninu, osolte a opepřete ho. Přidejte rajčata, cukr a skořici. Na plotně uveďte vše do varu a poté kastrol přemístěte do trouby. Duste cca 2 hodiny, až bude maso krásně křehké. Vyjměte a do horkého jídla vmíchejte čokoládu. Podávejte s batáty, květákovou rýži nebo podle chuti.
 
Recept nám uvařila @podzvonarkouzvonte 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení