Tiramisu jinak

Tiramisu jinak - recept2
Tiramisu jinak 
 
Korpus:
- 1/3 hrnku másla (změklé)
- 3 velká vejce (při pokojové teplotě)
- 1/4 hrnku smetany (při pokojové teplotě)
- 2 lžíce erythritol nebo sladidla, které používate
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 a 1/2 hrnku mandlové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva bez lepku
- 1/8 lžička mořská sůl
- silná káva + Amaretto
- kakao na posypání
 
Mascarpone na dané množství:
- 250g mascarpone
- 2-3 vajíčka (podle velikosti)
- 1 lžíce erythritol nebo sladidla, které používáte
 
Předehřejte troubu 180C. Menší formu o rozměrech cca 32x25 cm vyložte pečícím papírem tak, aby byl papír i po stranách. Ve velké misce rozšlehejte sladidlo a máslo, dokud nebude načechrané. Rozšlehejte vejce, poté přidejte smetanu a vanilkový extrakt. Do směsi zašlehejte mandlovou mouku, prášek do pečiva a sůl. Těsto přeneste na vyloženou formu a špachtlí upravte povrch. Pečte 20 až 25 minut, dokud nebude pevný, zlatý a špejle nevyjde čistá.
Žloutky vyšlehejte se sladidlem do pěny, z bílků vyšleháme sníh.
Do žloutků přidáme Mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme sníh.
 
Korpus rozdělte na půl, do kávy nalijte Amaretto, a polejte korpus pořádně ať se vsákne káva s amarettem. Navrch posypte kakaem.
Necháme min 2 h zatuhnout v lednici.
Recept máme od @podzvonarkouzvonte, @casopis_vsechno_co_mam_rada 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení