Hruška v portském víně

thumb_946_article_image_gridOne
 
Hruška v portském víně 
 
Hrušky:
- 4 celé hrušky
- 300 ml portského vína
- 2 lžíce sladidla, které používáte
- 1 hvězdička badyánu
- 1 celá skořice skořice
- plátek kůry z bio citrónu
- špetka nového koření
 
- náplň do hrušek - můžete použít ořechové másla např. oříškový nugát, arašídový nugat… atd.
 
Košíčky: 
100 g mandlové mouky
- 1 vajíčko 
 
Krém: 
- 60 g hořké vysokoprocentní čokolády
- 80 g smetany na šlehání
- 250 g mascarpone
 
Víno spolu se sladidlem a kořením pomalu vařte a zredukujte na 1/3 původního objemu. Sceďte.
 
Hrušky oloupejte, dejte do nádoby se studenou vodou, aby nezačaly hnědnout. Pomocí hrubé strany houbičky zbruste povrch každé hrušky tak, aby byla krásně hladká a zmizely stopy po škrabce. Ponořte do lázně vyhřáté na 80°C na 30 minut, nebo dokud nebudou na dotek měkké. Nechte vychladnout a následně vykrojte střed hrušek a naplňte ořechovým máslem. 
 
Košíčky si připravíte, když se vám budou louhovat hrušky. Mandlovou mouku smíchejte s vejcem. Z tužšího těsta pomocí jemně namočených prstů vytvořte v silikonových formičkách nebo tartaletek co nejtenčí košíčky. Vložte je na 15 minut do trouby předem vyhřáté na 150 °C. Pak je opatrně vyloupněte, obraťte dnem vzhůru a vraťte dojít do vypnuté chladnoucí trouby. Vychladnuté košíčky naplňte krémem, který si připravíte. Ve smetaně si rozpusťte trochu sladidla a čokolády a vše promíchejte do hladké směsi. Tu nechte chvíli vychladnout a pak do ní po částech zapracujte mascarpone. 
 
Recept od @podzvonarkouzvonte a @casopis_vsechno_co_mam_rada 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení